Nya tankar – gamla vyer!

I det närvarande nu kan tider av annat slag dyka upp…

Så är det bara…när en tanke har lämnat en, kommer en ny tillbaka.
Var jag än är, är jag alltid lite bakom och lite framför alla andra. Det kan verka onormalt och kanske…..extremt, men jag är själv bekväm i det. Varför leva i nuet, när det finns en framtid, eller en dåtid? Jag skriver på plats, dvs hemifrån, men min plats idag var en närvarande plats från då till sen…
Redan på 70-talet vandrade jag dessa vägar (synliga i bildspelet) när jag ”vickade” mig fram på dagis, som det hette då. Men ingenting har hänt sen dess.
Visst är mina utbildningar fler, liksom mina insikter, men likväl vandrar jag dessa stigar fram och åter, mellan parker och vägar som leder hit och dit.
Sådana är också tankarna…vilseförande…medan mina ben vet vägen. Dofterna, känslorna, alla intryck vet vart vägarna bär. Bara tankarna snubblar sig fram. De vill bestämma och vara kloka, fastän de har tappat fotfästet. Var vi är, bestämmer bara de springande punkterna, de ilande kittlingarna.
Själv står jag på tå i mitt eget skafferi av minnen. Doftrika men bortglömda. Återvunna men doftlösa för andra.  Nyhetsvärde för bara mig.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s